WILTON, CT – Rolling Hills Country Club celebrated a new beginning with the opening of its renovated clubhouse this October. An official ribbon cutting ceremony marked the culmination of a three-year effort guided by JGRA to enhance the appeal of this neighborhood landmark. Originally built in the 1960’s, the clubhouse had since become worn and dated. A comprehensive renovation and expansion of the building resulted in a completely updated clubhouse that is more in line with the club’s family and service-oriented

“What pleases me most about this project is that we not only met, but exceeded the expectations of members, and perhaps our own,” remarks Jim Rogers, FAIA, Principal and founder of JGRA. “The original building not only didn’t look like a clubhouse, it didn’t work like one either. We have transformed the exterior into a gracious and welcoming building and have given members dining and gathering spaces which support the best of club life.”

The renovated clubhouse offers a formal dining room that opens onto a covered terrace with a 180 degree view over the golf course. A covered patio seating 120 people with cooking facilities on the south side of the clubhouse will be utilized as the main outdoor dining area during the summer months. The golf pro shop, locker rooms, youth center, bag storage and support areas are accessible off of a new practice green and golf course.

Regarding the interior of the clubhouse, Ellen Golden, ASID, Interior Design Principal at JGRA, comments, “Our design goal for the interior was to improve the circulation and to create spaces that feel refined and comfortable. We accomplished this by providing a grill room, a bar and a dining room which allow day to day member functions to take place when the ballroom and pre-function spaces are used for large, private events.” A transitional look characterizes the interior décor, which is emphasized by clean lines and details and carefully selected furniture, fabrics and decorative lighting. All of the carpet as well as some of the furniture was custom designed by JGRA.

The clubhouse remained closed to members until the Grand Opening in October 2009, when they first viewed its complete transformation. Members, staff and guests are extremely pleased with the improved functionality as well as the appearance of their “new” clubhouse.

Download the PDF